De formule

Jaarlijks staat Maastricht begin januari in het teken van Zweit Veur Leid. Meer dan 1000 Maastrichtenaren maken dan meteen hun goede voornemens waar: meer bewegen en andere mensen helpen. Zij lopen allen 1,2 of drie rondjes van ca.4 km op een uniek parcours door de binnenstad van Maastricht. Dat doet Zweit veur Leid samen met 4 netwerkpartners. Jaarlijks wordt ‘gezweit’ voor nieuw maatschappelijk succes waar vier ‘leid’ projecten worden bediend met aandacht en dito financiele middelen. Deze middelen worden bijeengebracht door sponsoren en vele individuele lopers die elk 25 euro bijdragen. De Stichting Zweit veur Leid en de 4 netwerkpartners zorgen ieder voor zoveel mogelijk sponsoren en lopers. De kosten van de organisatie worden gedragen door de Stichting. Door eigen sponsorwerving en deelname van lopers heeft de Stichting een batig saldo, dat gelijkelijk verdeeld wordt over de 4 netwerkpartners.

Samen met hun eigen inkomsten keren de netwerkpartners het totale bedrag uit aan de gekozen goede doelen. Er worden geen vergoedingen betaald aan bestuursleden van de Stichting of medewerkers van de netwerkpartners. Het evenement kan gelukkig rekenen op vele vrijwillers. Elk jaar wordt de totale opbrengst in zijn geheel uitbetaald. De Stichting heeft een kleine reserve ter dekking van eventuele onvoorziene omstandigheden.
Belangrijkste doel is om samen jaarlijks een heerlijk sportief evenement te realiseren met vele deelnemers, een geweldige sfeer en daarmee zoveel mogelijk aandacht en geld voor bijzondere goede doelen.

Abonneer je nu
op de nieuwsbrief

om op de hoogte TE blijven

Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen