Reece racers

Kansrijke start voor kinderen in armoede!

Ieder kind verdiend een kansrijke start!

Hoewel we in Nederland een goed functionerende zorg hebben, zijn er verschillen in de kans op zo’n goede start van het leven. Er is steeds meer kennis over de grote invloedsferen van leefomgeving van ouders (financiele situatie), voeding, onderwijs van een kind op de gezondheid in de rest van het leven. Een kind dat in de eerste ‘vormende’ fase bloot staat aan deze ''risicofactoren'' heeft een grotere kans op fysieke en psychische problemen op latere leeftijd.

Verschillende wetenschappelijke studies tonen aan dat kinderen die in een betere financieel gezondere basisomgeving, gezonder kunnen eten en vaker de mogelijkheden hebben om te kunnen bewegen en daardoor minder vaak ziek zijn. Ze krijgen een kansrijkere start om zich beter te kunnen concentreren door minder belemmerende externe factoren en zitten daardoor lekkerder in hun vel. En nog belangrijker: ze hebben minder kans op hart- of vaatziekten als ze volwassen zijn wat op langdurig termijn ook weer de belasting van de gezondheidszorg terugdeinst.

Daarom is het super belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen en weten hoe ze gezonde maaltijden moeten maken, bereiden en bewaren. Ouders, gezinnen, verzorgers die hier simpelweg geen geld voor hebben vanwege financiële armoede is zeer ernstig. Het initiatief van Zweit voor Leid om de komende 5 jaar, elk jaar een school te voorzien van een nieuwe keuken is super! Wij lopen daarom heel graag een aantal hardlooprondjes in het mooie Maastricht om daarmee als team geld op te halen voor nieuwe keukens voor basisscholen om armoede in de stad te bestrijden! Samen kunnen we meer! Doneer je mee? SUPER!

5
25/11/2023
13:41

Sanne

Bekijk alle