Nieuwsbrief Zweit veur Leid 2024

15-01-2024 | 11:57

image.png

 

Beste vrijwilligers, lopers, wandelaars, donateurs en sponsoren van Stichting Zweit veur Leid,

Sinds de zomer van 2023 ben ik als voorzitter toegetreden tot het bestuur van Stichting Zweit veur Leid. Als enthousiaste hardloper heb ik jarenlang met plezier meegedaan aan de oudste hardloopwedstrijd in de Benelux ten behoeve van lokale goede doelen in Maastricht. Ik geloof sterk in de waarde van dit evenement voor de stad Maastricht. En dat is mij in de afgelopen dagen, weken en maanden alleen maar nog duidelijker geworden.

Het is hartverwarmend dat vrijwilligers zich gevraagd en ongevraagd aanmelden (wel kunnen we er zeker nog 20 gebruiken – aanmelden: zweitveurleid@gmail.com) en ons als bestuur gaan ondersteunen op zondag 28 januari 2024. Individuele lopers en wandelaars schrijven zich in en gaan actief binnen hun familie-, kennissen- en vriendenkring op zoek naar iedere euro die zij ook maar kunnen werven. Maak gebruik van het platform met alle tools die beschikbaar zijn. Geweldig. Ook hebben we al enkele teams met vrienden en vriendinnen die zich hebben ingeschreven en inmiddels ruim 2000 EUR hebben opgehaald. Ga zo door en laat die teller maar oplopen. Fantastisch. Ook hebben we al ruim 500 donateurs die kleinere en grotere bedragen hebben gedoneerd. Iedere donatie hoe klein of groot telt mee voor de uiteindelijke 2 goede doelen die we gezamenlijk voor ogen hebben. Tot slot de sponsoren, veelal ondernemers die ondanks soms moeilijke economische omstandigheden ons toch een warm hart toedragen. Veel dank en enthousiasmeer je medewerk(st)ers mee te lopen of te wandelen en extra euro’s via hun eigen netwerk op te halen. Samen sterk tegen armoede in Maastricht.

Nog circa 2 weken tot de 28e editie van Zweit veur Leid bij Tapijn in het Stadspark. Als bestuur en in samenwerking met jullie allen, gaan we er zondag 28 januari een fantastisch event van maken. We hebben langs het parcours een 4-tal bands bereid gevonden voor een extra gezellige muzikale sfeer te zorgen. Dit zijn Chaupiques Brasband, Sousbras Band Tête de Veau, Les Philfolles en Segura Samba band. Als de laatste lopers om uiterlijk 15 uur binnen zijn, reiken we enkele minuten later binnen bij Tapijn de cheque uit. Vervolgens hebben we om 15.30 uur een mystery guest die ons muzikaal gaan verblijden en aansluitend aan dit optreden maken we er met een DJ nog een feestje van.

Sjiek dat jullie zo betrokken zijn bij Zweit veur Leid en daarvoor mede namens alle bestuursleden ontzettend bedankt. Zet je in de komende 2 weken graag nog even in voor Zweit veur Leid en informeer zoveel mensen in je omgeving ook deel te gaan nemen. We zien elkaar zondag 28 januari vanaf 12.30 uur bij de inschrijvingen en vervolgens bij de start. Tot dan!

Namens bestuur Zweit veur Leid,

Roberto Lanckohr