Nieuwsbrief Zweit veur Leid 2024 - Goede Doel

18-01-2024 | 15:54

Voorbeeld van afbeelding

Goede doel Zweit veur Leid 2024

Een keuken voor basisschool IKC De Geluksvogel in Limmel, Maastricht

 

In de loop der jaren is telkens gezocht naar doelen die een financiële bijdrage konden gebruiken om lokaal Leed te verzachten. In aanloop naar de editie van 2023 werden we geconfronteerd met een energiecrisis waarbij de maandlasten voor gezinnen enorm toenamen. Hierbij werden de gezinnen die toch al aan de onderkant van de financiële ladder stonden extra hard getroffen. Met als één van de meest schrijnende effecten: kinderen die iedere dag met een lege maag en een lege broodtrommel naar school kwamen.

De keuken voor basisschool De Letterdoes is in het najaar van 2023 gerealiseerd en wordt inmiddels intensief gebruikt voor de bereiding van ontbijt, lunch en het bewaren van voedsel voor de dag erna. Ook zijn ouders van kinderen van De Letterdoes geïnteresseerd en enthousiast geraakt waardoor zij meehelpen met de bereiding van een ontbijt of lunch, het inpakken en bewaren van voedsel Ook helpen zij bij de begeleiding van de kinderen tijdens het nuttigen van het eten. Mooi te zien dat er mede daardoor meer verbinding tussen ouders en school maar vooral ook tussen ouders en kinderen ontstaat. De wens van het bestuur van Zweit veur Leid naast de realisatie van de keuken, ook een programma rondom de keuken te bewerkstelligen, blijkt dus te werken. Dit alles door samenwerking tussen de directeur van de basisschool, leerkrachten, begeleiders, vrijwilligers uit de buurt en vooral de kinderen.  

Dit jaar 2024 gaan we lopen voor een keuken voor basisschool IKC De Geluksvogel te Limmel, Maastricht. Tevens willen we een bedrag bij elkaar lopen voor basisschool De Letterdoes e zodat zij nog meer kinderen op meer dagen in de week van een ontbijt en lunch kunnen voorzien. Deze kinderen op beide scholen kunnen hierdoor dagelijks steeds meer starten zonder een lege maag en niet met een lege broodtrommel.

Zweit veur Leid wil zich inzetten om deze oplossing een structureel karakter te geven en ervoor te zorgen dat de broodtrommels ook in de toekomst gevuld blijven en dat dit uitgebreid kan worden naar meer scholen in Maastricht waar deze zelfde problematiek speelt. Ook komend jaar brengt Zweit veur Leid dus geld bij elkaar om minimaal 1 school van een keuken te voorzien.

 

Namens bestuur Zweit veur Leid – Roberto Lanckohr