Bestuursleden

De organisatie is in handen van de Stichting Zweit veur Leid. Een sportieve groep vrijwilligers die zich met passie en energie inzet voor het goede doel en zo elk jaar weer een spetterende editie van Zweit veur Leid weet neer te zetten.

Het stichtingsbestuur bestaat uit:

  • Roberto Lanckohr (Voorzitter)
  • Richard Leenards 
  • Pascal de Boer
  • Gabriël Geuskens
  • Joyce Engelen
  • Guy Maas
  • Tim Stoffelen

 

Roberto Lanckohr

Al meer dan 32 jaar woon ik met veel vreugde in Maastricht, en dat heeft me een sterke band laten voelen met deze prachtige, historische en gezellige stad. In mijn dagelijkse rol als zakelijk adviseur bij ING, ondersteun ik ondernemers in de regio bij het verwezenlijken van hun doelen, het overwinnen van uitdagingen en het stimuleren van ondernemerschap.

Als enthousiaste hardloper heb ik jarenlang met plezier meegedaan aan Zweit Veur Leid, de oudste historische hardloopwedstrijd ten behoeve van lokale goede doelen in Maastricht. Ik geloof sterk in de waarde van dit evenement voor onze stad.

In mijn rol als voorzitter streef ik ernaar om een katalysator en verbindende kracht te zijn, en samen met de Gemeente Maastricht, deelnemers, lokale partners, sponsoren, ondernemers en supporters het beste resultaat te behalen. Elke druppel zweet die tijdens Zweit Veur Leid wordt vergoten, draagt bij aan het verminderen van het leed van kinderen in armoede in Maastricht.

 

Richard Leenards

Een evenement organiseren dat een beetje leven in onze stad brengt en waarmee je ook nog iets kunt betekenen voor stadsgenoten die het iets minder getroffen hebben, daar besteed ik graag een stuk van mijn vrije tijd aan.

 

Pascal de Boer

Beroepsmatig ben ik veel bezig met “harde” cijfers. Als persoon ben ik een doener, sportief en maatschappelijke betrokken. Als bestuurder bij Zweit veur Leid komen deze eigenschappen heel mooi samen. Het geeft mij ook de kans om een verbinding te maken met de andere kant van de “Mestreechse” samenleving.

 

Gabriël Geuskens

Mijn naam is Gabriel Geuskens ik ben 46 jaar en vader van 2 zonen van 15 en 17 jaar oud, Ik ben vereerd om deel uit te maken van het bestuur van ZVL. Als getogen Maastrichtenaar, ben ik diep geworteld in de gemeenschap. Deze stad heeft me niet alleen gevormd, maar heeft ook mijn passies geïnspireerd: ondernemen, hardlopen en fietsen. Ik geloof dat deze elementen een krachtige combinatie vormen om positieve verandering teweeg te brengen in onze gemeenschap. Ondernemen zit in mijn bloed, en ik ben ervan overtuigd dat ondernemerschap de motor kunnen zijn achter sociale vooruitgang. In ZVL hebben we een platform gecreëerd waar we onze sociale en zakelijke vaardigheden en passie voor hardlopen kunnen inzetten om het verschil te maken. Ik geloof in de kracht van ons evenement die niet alleen beweging bevorderen, maar ook het welzijn en de gemeenschapszin door donaties in onze stad stimuleren.

 

Joyce Engelen

Mijn naam is Joyce Engelen (manusje van alles binnen Zweit veur Leid) mijn passie is meer positiviteit in organisaties maar zeker ook in mijn nabije omgeving. Samen kleuren we de wereld een beetje mooier. Mijn motivatie om iets goeds te doen en mee te werken aan Zweit veur leid is omdat helaas ook ik in mijn nabije omgeving ervaar hoe kinderen nog in armoede leven en niet zoals mijn 2 pubers met een gevulde broodtrommel naar school kunnen gaan. De merkwaarden van de Zweit veur Leid –  betrokken, positief, open en daadkrachtig – sluiten naadloos aan op hoe ik in het leven sta.

‘You can’t stop the waves but you can learn to surf’

 

Guy Maas

Als fanatiek hardloper en chauvinistisch Mestreechteneer ligt Zweit veur Leid mij nauw aan het hart. Na een punt gezet te hebben na mijn bescheiden hardloopcarrière is er meer tijd om mijzelf in te zetten voor maatschappelijk belangrijke zaken. Met een achtergrond in finance help ik Zweit veur Leid op financieel vlak als penningmeester.

 

Tim Stoffelen

Als atleet weet ik als geen ander hoe belangrijk gezonde voeding en beweging is voor het welzijn van een mens. Helaas is dit lang niet voor iedereen beschikbaar, ook niet in mijn directe leefomgeving in Maastricht. Als bestuurslid bij Zweit veur Leid draag ik graag mijn steentje bij voor de Maastrichtenaren voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is.